Snooker turneringar

De största turneringarna för Snooker betting

Snooker är en sport som fortsätter att etablera sig allt mer hos svenska spelbolag. Framförallt är det extra många oddsmarknader tillgängliga när det handlar om de största turneringarna som World Snooker Championship, UK Championship, British Open och European Masters. Vi ska titta närmare på de största turneringarna för betting på Snooker. 

World Snooker Championship

World Snooker Championship är den mest prestigefyllda och långvariga turneringen inom professionell snooker. Tävlingen har arrangerats sedan 1927 och sedan 1977 hålls den årligen i Crucible Theatre i Sheffield. World Snooker Championship samlar världens bästa spelare och erbjuder de högsta prispengarna inom sporten.

UK Championship

UK Championship är en av snookerns mest prestigefyllda turneringar och ingår i Triple Crown-serien. Turneringen grundades 1977 och hålls vanligtvis i Barbican Centre, York. Ronnie O’Sullivan har rekordet med åtta titlar. Turneringen är känd för sina spännande matcher och höga prispengar. Det finns mängder av oddsmarknader att upptäcka under UK Championship.

British Open

British Open är en professionell snookerturnering som etablerades 1980. Det är en rankingturnering organiserad av World Snooker Tour och hålls på Morningside Arena i Leicester. Turneringen återupptogs 2021 efter en 17-årig paus. Mark Williams är den regerande mästaren och har totalt tre titlar.

Scottish Open

Scottish Open är en professionell snookerturnering sedan 1981. Det är en rankingturnering organiserad av World Snooker Tour och hålls i Edinburgh, Skottland. Turneringen ingår i Home Nations Series och dess trofé är uppkallad efter den sjufaldige världsmästaren Stephen Hendry. Gary Wilson är den regerande mästaren efter att ha försvarat sin titel 2023. 

European Masters

European Masters är en professionell snooker turnering som startade 1989 och hålls i olika europeiska länder. Turneringen är organiserad av World Professional Billiards and Snooker Association. Tävlingen har haft flera namn och var tidigare känd som European Open och Malta Cup. Sedan 2016 har turneringen återupplivats och går nu under namnet European Masters. Den nuvarande mästaren är Barry Hawkins.

Snooker Shoot Out

Snooker Shoot Out är en professionell snooker turnering som spelas enligt en variation av standardreglerna med en shot clock och endast en frame per match. Turneringen återuppstod 2011 och blev en rankinghändelse 2017. Den hålls i Morningside Arena i Leicester. Tävlingen är känd för sin livliga atmosfär och att locka till sig många punters som bettar på de snabba matcherna. Den nuvarande mästaren är Mark Allen.

Welsh Open

Welsh Open är en professionell rankingturnering i snooker som hålls årligen sedan 1992. Numera är den en del av Home Nations Series. Turneringen spelas för närvarande i Llandudno. Betting på Welsh Open är populärt med odds tillgängliga för varje match och totalsegrare. Nuvarande mästare är Gary Wilson.

German Masters

German Masters är en professionell rankingturnering i snooker som hålls på Tempodrom i Berlin sedan 2011. Turneringen har lockat stort intresse från både spelare och fans med odds tillgängliga för betting på de stora spelsajterna. Nuvarande mästare är Judd Trump.

Championship League

Championship League är en professionell snooker turnering som introducerades 2008 och organiseras av Matchroom Sport. Den spelas både som en inbjudningsturnering och en rankingturnering. Oddssättare erbjuder ofta spelmöjligheter på resultaten vilket gör turneringen populär bland punters. Nuvarande mästare är Mark Selby (inbjudning) och Shaun Murphy (ranking).

Players Championship

Players Championship är en professionell turnering och en rankinghändelse sedan 2017. Tidigare gick evenemanget under namnet Players Tour Championship Finals. Den hålls i Telford International Centre och har ett pris på £385,000. Den nuvarande mästaren är Mark Allen. Betting och odds är populära inslag för denna turnering där fans kan satsa på sina favoriter. Turneringen inkluderar de 16 bästa spelarna på ettårsrankingen.

World Grand Prix

World Grand Prix är en professionell rankingturnering i snooker som sedan 2016 är öppen för de 32 bästa spelarna på ettårs-rankinglistan. Den första turneringen hölls 2015 i Llandudno, Wales. Ronnie O’Sullivan är den nuvarande mästaren. Betting och odds är viktiga inslag i turneringen och lockar många spelare. Turneringen har flyttat mellan olika städer och hålls nu i Morningside Arena, Leicester.

English Open

English Open är en professionell rankingturnering i snooker som arrangerats sedan 2016. Den spelas i Brentwood, England och är en del av Home Nations Series. Judd Trump är den nuvarande mästaren. Betting på denna turnering erbjuder många möjligheter med odds tillgängliga för matchvinnare, högsta break och mycket mer.

Northern Ireland Open

Northern Ireland Open är en professionell rankingturnering i snooker som hålls årligen i Belfast sedan 2016. Turneringen är en del av Home Nations Series och spelas på Waterfront Hall. Judd Trump är nuvarande mästare. Betting på Northern Ireland Open är populärt med många marknader som erbjuder odds på matchresultat och högsta breaks.

Tour Championship

Tour Championship är en rankingturnering i snooker som hålls årligen sedan 2019 i Manchester. Turneringen har de tolv högst rankade spelarna från ettårslistan och är den sista av tre i Players Series. Mark Williams är nuvarande mästare. Betting på Tour Championship erbjuder spännande odds för alla matcher och turneringssegrare.

Listan är framtagen av Casinogringos.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *